egészségközpont
arcápolás

Hogyan ápolja bőrét ősszel? A ragyogó és hidratált bőr titka

Az új évszak beköszöntével ránk törhet a bizonytalanság, hogy a könnyű krémek és a fényvédők után mivel lehetne életre kelteni a hirtelen megfakuló és foltokban száradó bőrünket.

Erre az örök, sosem múló problémára keressük a választ cikkünkben.

A radírozás, illetve a hámlasztás fontosságáról

Az első hűvös napok rendkívüli módon megviselhetik a bőrünket. Kétségbeesés helyett azonban érdemes körülnézni a bőrradírok és a hámlasztók piacán. A jó minőségű termékek segítenek eltüntetni az elhalt, száraz hámréteget, ami tökéletes alapot ad a bőrápolás további fázisaihoz. Tudni kell, hogy az AHA-savak önmagunkban sokkal eredményesebbek a hámlasztásban, mint a bőrradírok, viszont a kívánt hatás eléréséhez érdemes kombinálni a kétféle technikát. A kisebb koncentrációjú hámlasztókat naponta érdemes bevetni, míg a 10%-os nagyágyúkat heti egyszer, maximum kétszer ajánlott használni. A bőrradírt érzékeny bőr esetében ne, vagy az arcbőr kihagyásával alkalmazzuk heti 1-2 alkalommal.

Ősszel se feledkezzünk meg a fényvédőkről!

Hiába tapasztaljuk úgy, hogy már nem olyan erős a napfény, arcbőrünk ugyanúgy ki van téve a káros sugaraknak, mint a melegebb évszakokban. Hámlasztás esetén pedig ez fokozottan igaz. Szerencsére ma már az alapozók egy jó része tartalmaz fényvédőt, érdemes hát körbenézni a hazai kínálatban. Számos alternatíva áll rendelkezésre azok számára is, akik nem, vagy csak ritkán sminkelnek.

Vitaminokat a bőrre!

Az egészséges életmód szerves része, hogy vitaminokkal, étrend-kiegészítőkkel támogatjuk szervezetünk működését. Talán kevesebben tudják, hogy a bőrápolásban is fontos szerepe van a vitaminoknak.

Csak hogy néhány példát említsünk: a C-vitamin feszesebbé, fiatalosabbá teszi bőrt, míg az A-vitamin, illetve a retinol segít a túlzott faggyútermelés visszaszorításában, illetve a ráncok elleni küzdelemben. Az őszi-téli időszakban meg fogja hálálni a bőrünk, ha figyelmet fordítunk arra, hogy milyen hatóanyagokkal tápláljuk.

Fokozzuk a hatékonyságot!

Ha idén ősszel még ennél is hatékonyabb módszerekkel szeretné felvenni a harcot a szeszélyes időjárás káros hatásaival szemben, keressen minket bátran! Ingyenes konzultációnk keretein belül korszerű és hatékony megoldásokat ajánlunk bőrproblémáira!

Kérdése van szépészeti kezeléseinkről?

A Szegi Medical Center munkatársai  konzultációt biztosítanak az Ön számára! Keressen minket bizalommal e-mailben vagy telefonon! 

Foglaljon időpontot!

Nálunk mindent megtalál egy helyen - az esztétikai kezelésektől kezdve, a szakrendeléseken át, egészen a diagnosztikai vizsgálatokig. Jöjjön el hozzánk egy konzultációra!

Legújabb bejegyzések