egészségközpont
bőrtisztítás

A bőrtisztulásról röviden, avagy az új pattanások jelenthetik a bőr javulását is

Az akné és pattanások sok ember örök ellenségei. Akinek ilyen problémái vannak, bizonyára több pattanás elleni terméket kipróbált már. Ilyenkor nagy reményeket fűzünk az adott termékhez, de van, hogy tiszta bőr helyett csak még több pattanást találunk a tükörbe nézve. Meglepő, de ez akár jó dolog is lehet!

Megtisztulás - Az arctisztítás rejtelmei

Létezik egy jelenség, ami a köztudatban „skin purging”, avagy „megtisztulás” néven ismert. Ilyenkor a bőr egy adott összevető hatására gyorsabban hoz új bőrsejteket a felszínre. Ezzel együtt napokkal később a bőr mélyebb rétegeiben „megbúvó” szennyeződések, pattanások is felbukkannak a szokott helyükön. Tehát bizonyos termékek hatására előbb több pattanást kell eltűrnünk, mint korábban, viszont néhány héten belül bőrünk kitisztul – már ha tényleg bőrtisztulás történt. Ezt a folyamatot többek között az olyan összetevők indíthatják be, mint például a retinol, az AHA és BHA hámlasztó savak.

Kérjen ingyenes konzultációt!

Tudjon meg többet a bőrtisztulásról, keresse fel szakembereinket, akik elvégzik a szükséges vizsgálatokat, és felállítják a diagnózist!

Mikor tudjuk, hogy nem bőrtisztulással van dolgunk?

Amikor a termék használatát követően azonnal vagy 24 órán belül jelennek meg pattanások, ahol azt használtuk. Emellett irritációt, bőrszárazságot is észlelhetünk. Ilyenkor azonnal hagyjuk abba a termék használatát!

Elképzelhető, hogy kis türelemmel kiderült volna több termékről is, hogy valójában működik? Több, mint valószínű! Két hét minimum szükséges általában ahhoz, hogy pozitív változást lássunk az új pattanások megjelenése után. Van, akinél ez eltarthat 4-6 hétig is, mivel mindenki bőre más sebességben újul meg. Ha ez után se javul a helyzet, az adott termék valóban nem nekünk való.

Amennyiben Ön hosszútávon küzd a pattanásokkal, a legjobb, ha bőrgyógyász segítségével keresi meg a megoldást. Foglaljon időpontot tapasztalt bőrgyógyászunkhoz, aki segít megszabadítani Önt bőrgyógyászati panaszaitól!

Kérdése van a bőrtisztulásról?

A Szegi Medical Center munkatársai konzultációt biztosítanak az Ön számára! Keressen minket bizalommal e-mailben vagy telefonon! 

Foglaljon időpontot!

Nálunk mindent megtalál egy helyen - az esztétikai kezelésektől kezdve, a szakrendeléseken át, egészen a diagnosztikai vizsgálatokig. Jöjjön el hozzánk egy konzultációra!

Legújabb bejegyzések